2017'de İzleyip Tavsiye Ettiğim Tüm Filmler

Buradaki filmler izlenme sırasına göre paylaşılmış olup beğenip beğenmeme ölçütü olarak paşa gönül kriterleri baz alınmıştır. Konuları çok detaylı verilmemiş olsa da aradığınız türü biliyorsanız aşağıdaki 24 film arasından zevkinize göre bir film bulabileceğinizi zannediyorum.

İyi Seyirler.




Contratiempo - The Invisible Guest - Gizli Tanık

Üç ismiyle bilinen bu film İspanyol sineması ile tanışmama sebep oldu. Avrupa sinemasında İngilizce adıyla tanınan Türkiye'de Gizli Tanık ismiyle bilinen bu film gizem, suç ve gerilim alanında şu zamana kadar izlediğim filmler içinde ilk 5'e girer. Filmi izlediğimiz dönemde 8/10 puan vermişiz. 


Collateral Beauty - Gizli Güzellik

Will Smith'in kötü bir filmi var mı bilmiyorum, hiç denk gelmedim. Yine hafızalara kazınacak bir eser. Kızını kaybedip hayata küsen reklam ajansı sahibi babayı hayata çevirmeye çalışan iş arkadaşlarıyla hikayesi. Güzel bir drama. 7/10 vermişiz.


Arrival - Geliş 

Filmi izlediğimizde eşimde, bende şöyle saçma bir cümle kurduk "izlediğimiz en gerçek uzaylı filmi". Eğer bir gün uzaylı diye tanımladığımız dünya dışı varlıklar dünyaya gelecek olursa tıpkı bu filmdeki gibi olmalı. Film tavsiyesini twitter'da paylaştığım dönemde 8/10 demişim ama şuan bir güncelleme yapmak isterim. 9 alır bu film.


Passengers - Uzay Yolcuları

Bilim kurgu türündeki bir diğer tavsiyemiz. Konusu son derece farklı. Samanyolu dışındaki bir gezegende yeni yaşam formu kurmak için dünyadan bir gemiyle gönderilen 5000 gönüllü ve 120 yıl sürecek yolculuk. Ancak bu yolculuk iki kişi için erken uyanmayla sonlanacaktır. Bir gemide geçen hayat. Sadece Jennifer Lawrence için dahi izlenir :) 8/10 puan. 


I'm Legend - Ben Efsaneyim

Yine Will Smith filmi. New York'ta yayılan virüs tüm toplumu yok etmiş hayatta tek başına kalmış Robert Neville kendisinden başka yaşayan olup olmadığını araştırmaktadır. Bilim kurgu, gerilim türündeki filmde az biraz zombilerde mevcuttur. Pek zombi sevmeyen beni dahi bağlayan bir film olmuş 7,5/10 puan vermiştik. 


The Pursuit of Happyness - Umudunu Kaybetme

Will Smith'in zirve filmidir. Dram türündeki film bittiğinde kalbinizde sızlama kalacak. 9/10 puan


The Lake House - Göl Evi

2006 yapımı filmi 2017'de izledim. Pamuk şeker kıvamında bir film. Romantik ama aynı zamanda naif derecede bilim kurgu. Ailecek izlenesi bir film. Başrollerini Sandra Bullock ve Keanu Reeves oynuyor. 8/10 puan.


The Holiday - Tatil

Başrollerini Kate Winslet ve Cameron Diaz'ın paylaştığı 2006 yapımı romantik komedi türünde bir Nancy Meyers filmi. Ama bence romantik olsa da komedisi pek yok. Hatta sırf bu sebepten bence izlenmesi tavsiye edilebilir. Romantik komedileri zorlama espirileri bana hep ters gelmiştir. The Holiday filmini ise zevkle izlemiştim. Kate Winslet yukarda paylaştığımız Gizli Güzellik filminde de oynuyordu. 

The Holiday'e 7,5/10 puan verdik. 


Sully 

15 Ocak 2009'da Amerika'daki bir uçak kazasını ve o kazadaki pilot Sully'nin yaşadıklarını anlatan film, uçak kazası filmlerini sevenlerin hayranlık duyacağı bir eser olmuş. Denzel Washington'ın Uçuş isimli filmine benzer olsa da işleniş olarak çok daha akıcı ve ekrana bağlayıcı olmuş. Tom Hanks sen çok yaşa :) 8,5/10 puan. 


Enemy of th State - Devlet Düşmanı

1998 yapımı olan yine bir Will Smith filmi. Sanırım ben bu adama hayranım :)

Yine çok başarılı bir eser. Aksiyon severlere tavsiye edilir. 8,5/10 puan.



El Cuerpo - Ceset

Oriol Paulo'nun Gizli Tanık isimli filminden sonra izlediğimiz ikinci film.  

Yağmurlu bir gecede polis merkezine gelen ihbarda morgdan bir ceset çalındığını bildirmekteydi. Polis yaptığı incelemede olay anında morg güvenlik kameralarının devre dışı kaldığının tek sağlam kalan kamerada da güvenlik görevlisinin koşarak binayı terk ettiği görünmekte. Kaçan güvenlik görevlisine yolda araba çarpar ve yoğun bakıma kaldırılır. Ceset ortada yoktur. Öleli 1 gün dahi olmayan cesedi otopsisi henüz yapılamamıştır. Oldukça gizemli gerilim bir film. Gerilim polisiye sevenlerin zevkle izleyip kesinlikle ters köşe yatacakları bir film.

8,5/10 puan


Life - Yaşam

The Life 2017 yapımı bilim kurgu gerilim türünde. Filmi izlemeden önce bir uzay filmi bekliyorduk ancak daha çok uzaylı filmi. Görsel olarak çok güzel sahneleri var özellikle uzay merakı olanların çok zevk duyacakları sahneler mevcut. Konu marstan örnek olarak aldıklar topraktan elde ettikleri canlının -mikroskobik boyutta- giderek büyümesi ve tehlikelileşmesi olarak özetlenebilir. 8,5/10 puan


Secuestro - Kayıp Çocuk

Oriol Paulo'dan izlediğimiz 3. film. Daha önceki iki filmine nazaran (Ceset ve Gizli Tanık) daha yavaş tempolu gelebilir. Yine de izlerken zevk alınacak bir polisiye. 7/10 puan


Müttefik 

Filmimizin ismi "Müttefik" dram türünde başarılı bir yapım. II.Dünya Savaşı sırasında İngiliz istihbaratı görevlisi Fransa'daki görevi sırasında destek için o bölgede daha önce görevlendirilmiş ajanla ortak çalışır. Evliliğe kadar ilerleyen beraberlikleri kadın ajanın Alman ajanı çıkmasıyla kötü sonuçlanır. 7,5/10


Going in Style


Beklentimden çok daha iyi çıkmış bir film. Eğlenceli ve suç türündeki bu yapım ailecek izlenecek ve keyifli zaman geçirilebilecek bir film. 7,5/10 puan

Fracture

Başrol Anthony Hopkins'in soğuk, duygusuz bakışları. :) Ortada bir ceset var. Silah var. Zanlı var ama ispatlanamayan cinayet. Güzel bir zeka oyunu. 7,5/10

In Bruges

Amerikan sinemasından başka sinemaları izlemeyi de sevenlere tavsiye edilebilir. Böyle bir değişime hazır olmayanın çok da sevebileceğini düşünmediğim bir film. Konu iki kiralık katilin patronlarının emriyle Bruge'a gitmeleri, burada kimi öldürecekleri bilgisinin gelmesini otel odasında beklemeleriyle başlar. Ama bu sefer hedef birbirleri çıkar. İlginç bir işleniş. 7/10 puan.

The Family

The Family. Belalı Tanık olarak çeviri yapılmış Türk sinemasında. Robert De Niro filmlerine karşı genel bir soğuk tavrım vardır. O oynarken karaktere yakınlık kurmakta zorlanırım ama ilk kez bu kadar De niro filmine adapte olarak izledim. Sıradışı bir konu izlenesi bir film. Suç makinesi bir aile. Ben 10 üzerinde 8 veriyorum hatun 10 üzerinden 6 verdi. İlk kez bu kadar ayrıştık :)


High Crimes

High Crimes (2002) gerilim - drama türünde sürpriz sonlu denebilecek bir film. Genel olarak tatmin edici bir film. Özellikle mahkeme salonlu mücadeleleri sevenlerin hoşuna gidebilir. Morgan Freeman filmin başrol oyuncularında izlemek için yeterli sebep sayılabilir bu dahi. IMDB puanı 6,2 Benim puanım 7 Hande 7,5 puan veriyor.


Standford Deneyi

Bu filmi sinema başarısından ziyade gerçek bir hikaye olması sebebiyle izledim. Bir üniversitede gönüllü öğrencilerle yapılan deneyde bir grup öğrenci mahkum, bir grup öğrenci gardiyan yapılıyor. Deney ilerledikçe gücün insana nasıl tesir ettiğini şaşkınlıkla izleyeceksiniz. 7/10 puan


Celda - Cell 211

İki isimle de bulunabilen film bu listenin ilk 3 ünün içinde. 9/10 puan verdiğimiz ender filmlerden biri. Ama unutmayın ki bu liste benim listem. Aynı heyecanı siz hissetmeyebilirsiniz. Sonra sövmeyin :) IMDB 7,7 Sinemalar.com 8,4 puan. 

Yine zirve filmlerden biri İspanyol filmi ve yine suç filmi. Film bittiğinde büyüksün Malamadre Reis diye bağırmıştım :)

Hapishanede gardiyan olarak işe başlayacak olan Juan hapishaneyi diğer gardiyanlar dolaşırken başına çatıdan sıva düşer yaralanır. O sıra 211 nolu hücreye yatırılır ama ardından hapishanede isyan çıkar. Mahkumlar arasında kalan Juan artık gardiyan olduğunu gizlemek zorundadır.

Contact

Dram ve bilim kurgu türünde çekildiği zamanın çok ötesinde bir film. 1997 yapımı filmin görüntülerinde, kıyafetlerde 90 lar kokusunu çok net alsanız da düşüncesi bugünkü uzay filmleri ile yarışır başarıda. Filmi izlediğimiz dönemde 8/10 demişiz ama 8,5 olarak güncellemek gerek bence. 


Moon

2008 yapımı Moon, bilim kurgu türünden hoşlananların beğeneceği bir film. Çok müptelası değilseniz bu türün sıkılabilirsiniz. Filmin kadrosu tek kişiden oluşuyor :) IMDB 7,9 puan vermiş. Ben 7 , Hande 7,3 verdi. 



Out of Time

Denzel Washington'ın gençlik yapımlarından biri. Vasat denilebilir ama yoklukta gideri var. 6,5/10 puan

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sultanı Öldürmek Kitap Yorumu ve Fatih'in Ölümü Üzerine

Ayşe Kulin - Bir Gün Kitabı Yorumu

AYŞE KULİN- HAYAT DÜRBÜNÜMDE 40 SENE (1941-1964) KİTAP YORUMUM

Moskof Cariye HÜRREM SULTAN- Demet Altınyeleklioğlu