Banu Avar - Hangi Dünya Düzeni Kitabı Yorumum



BU YAZI MUHİBBİLER.COM SİTESİNE AİT OLUP DÜŞÜNDÜREN ŞEYLER BLOG YAYINLAMA HAKKINA SAHİPTİR.


"Bu kitap gençler için hazırlandı. Hani bilgiyi hap gibi yutmak isteyen, kitap okuma alışkanlığı 70 yıllık politikalarla yok edilen kardeşlerime, okumaya araştırmaya başlangıç olsun , heves aşılasın umuduyla ART (Avrasya TV) de yayınlanan Dünya Düzeni programını kitaplaştırdık

"Hangi Dünya Düzeni?" İle Amerika'nın ortaya attığı "Yeni Dünya Düzeni" tanımını sorgulamaya çalıştık. Görülüyor ki, küresel masonik çetenin "Yeni Dünya Düzeni" olarak tanımladığı düzen, aslında çok uluslu şirketlerin ulaşmak istediği dünya diktatoryasıdır!

Bu çete son 70 yılda amaçladığı yolda önemli adımlar attı... Aslında hep aynı metodu uyguladılar ve o metoda "demokrasi" adını taktılar..." (Sayfa 145)

Alışılmıştan farklı olarak bu sefer bir kitap tanıtımına son sözüyle başlamayı yeğledim. Banu Avar'ın Hangi Dünya Düzeni isimli kitabını en güzel tanımlayabilecek cümleler burada gizliydi çünkü... Çok basit , herkes anlaşılabilecek kadar sade bir dil ile yıllardır neden ekonomik sıkıtılar yaşıyoruz , batı nasıl oluyor da hep daha ilerde , bizler neden sorunlarımızı bir türlü aşamıyoruz , demokrasi adı altında bir buçuk milyon insan öldürülüyor ve dünya buna nasıl alkış tutuyor , neden sürekli aynı adamlar farklı görevlerde, nasıl oluyor da hep güç odaklarının başında onlar oluyor gibi soruların yanıtlarını bulabileceğiniz bir eser.

Kısa kısa alıntılarla tanıtıma devam edelim :

"...Bugün dünya küresel bir finans çetesi tarafından yönetilmektedir. 29 Temmuz 1921 de New York'ta kurulan Dış İlişkiler Konseyi (Council on Foreign Relation - CFR ), tek dünya devletini hedeflemişti. Ünlü Rothschild'ler de, Rockefeller de, Morgan da kurucu üyesidir. Tüm Amerikan başkanları finans kurumlarını yönetenler, Dünya Bankası başına geçirilenler, Birleşmiş Milletleri yönetenler, Dış İlişkiler Konseyi ile bağlantılıdır. Kissenger da , Holbrooke da, baba oğul Bushlar da , Clinton da, Kennedy de, Obama da adamlarıdır. Yeni dünya düzeni en tepedekilerin kurguladığı bir düzendir. İstenen tek kültürlü, tek hukuklu, tek ordulu, tek bayraklı, tek dinli bir dünya devletidir. Bu devlet masonik bir yapı tarafından yönetilecektir...." (Sayfa 25-26)



Eğlence Yarışma Dedikodu ve Futbol

"...1950 lerin Amerikasında CBS patronu Paley , Murrow'a "Ciddiyet yeter ! Biraz da eğlendirin!" demişti. Murros tarihe geçen mücadelesinin ardından işsiz ve kenarda kaldı.

Yeni Dünya Düzeni bütün ağırlığıyla Amerikalının üzerine çöktü; artık sadece yarışmalar, diziler, spor, yemek ve müzik programları izleyecekti. Eğer ciddi bir şeyler istiyorsa , o duyguyu da tatmin edecek sistem kuklaları ekranda tartışma yada haberimsi programları servise koyacaktı. Nasıl tanıdık mı ?..." (Sayfa 30-31)

"...1991'de, Doğu Bloğu savunma örgütü olan Varşova Paktı dağıldı.

NATO aynı yıl "yeni stratejisini açıklayacaktı; Komünizm bitmişti ama tehditler vardı. Bunlar bölgesel ve küresel tehditlerdi...

NATO artık kendi dışındaki nükleer güç sahibi ülkeleri tehdit sayacaktı. Kendi denetiminde olmayan denetiminde olmayan ülkeleri tehdit sayacaktı. Küresel finansın gelir kaynaklarını engelleyen her türlü oluşumu tehdit sayacaktı.

Bu görüş çerçevesinde, dünya imparatoru Amerika'nın yanında yada ona karşı olan devletler vardı. Ve NATO Amerika'nın karşıtı olanlara müdahale etmekle yükümlüydü.

Sovyetler dağılınca Amerika düşmansız kalmıştı. Erol Bilbilik'in deyişiyle "Şimdi yeni komünistler bulması lazımdı"... Yeni Dünya Düzeni'ne yani emperyalizme direnen devletler şer ekseninde ilan edilecek ve "yeni komünist" onlar olacaktı. Bu devletler ne tesadüf ki, enerji kaynakları ve enerji yolları üzerinde bulunan devletlerdi. Irak'tı , İran'dı, Suriye'ydi , Venezüella'ydı... Çin'in burnunun dibindeki Afganistan'dı.

Obama göreve gelir gelmez "Hedefimiz Afganistan'da başarı elde etmektir!" demişti. Amerika'nın dünya hakimiyeti için Orta Asya ve Doğu Akdeniz'de hakim olması gereğinin altını çizmişti. 2009'da NATO o bölgelere doğru genişlemeyi hedefleyecekti. "Yeni komünistler" Avrasya coğrafyasının sakinleriydi..."  (Sayfa 37)

Yaptığım alıntıların yaklaşık on sayfa arasında kalması aslında kitabın her yanının çok önemli olmasından kaynaklanıyor . Atlamadan her yanını yazmak istiyor insan. Kitapçı fiyatı on lira olan bir eseri , internet üzerinden çok daha ucuza alabilirsiniz . Örneğin Kitapyurdu fiyatı 7,5 lira. Bir sigara fiyatına alabileceğiniz bu kitapla güzel yurdumun çalkantılı siyasi gündemi daha iyi anlayacak , neyin ne olduğunu aklınızda çok daha iyi oturtacaksınız....

"Clinton TBMM'de uzun bir konuşma yaptı.

Amerikan tavsiyeleriyle üç ayda 69 yasa çıkaran hükümete "Aferin!" demeyi unutmadı. Alenen dalga geçiyordu: "Bizde yasalar çok uzun sürede çıkar, bizimkilere sizi örnek göstereceğim" diye espri yapıyordu" (Sayfa 104)

Son olarak bir alıntıda Mustafa Kemal Atatürk'lü bir bölümden:

"Mustafa Kemal Paşa'nın yeni Türkiye Cumhuriyeti'ne davet ettiği ilk resmi misafir, Afgan Kralı Emanullah Han ve Türk kökenli eşiydi. Mustafa Kemal , Cumhuriyet'in ilk yıllarında Afganistan'a el uzatıyor, İngilizlerden kurtulan Afganistan'a tıbbiyelileri yolluyordu. Doktor Rıfkı Bey, Kabil'e bir hastane kuruyordu. Afganistan'a öğretmenler gönderiyor, okullar kurduruyordu. Kabil'e matbaa göndermişti. Mühendisler yollamıştı. Onlardan biriydi Mehmet Ali Dağpınar...

2002 yılında Amerikan işgalinin hemen ardından "Devlerin Savaş Alanı Afganistan" belgesini yaparken onunla konuşmuştum. Gözlerinde hüzün vardı; bir zamanların dış politikasını anımsamıştı..."

Bu röportajı ve Afganistan tarihiyle ilgili notların devamını kitapta okuyacaksınız =)

Bu kadar sade bir dille , onca konuyu harmanlayıp anlatan Banu Avar'ın eline emeğine sağlık. Allah böyle yazarlarımızı bizlerden ayırmasın... Bu kitabı okuyun =)

Bugün denk geldiğim bir videoyu bu kitap yorumumun sonunda paylaşmak istedim :

Yorumlar

  1. Bu röportajı ve Afganistan tarihiyle ilgili notların devamı zevkle okudum ...

    YanıtlaSil
  2. [...] Cefe’nin “Banu Avar- Hangi Dünya Düzeni Kitabı Yorumum” adlı kitap yorumu yazısını hatırlayacaksınızdır, ancak kitabı okuduktan sonra, ben [...]

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayşe Kulin - Bir Gün Kitabı Yorumu

AYŞE KULİN- HAYAT DÜRBÜNÜMDE 40 SENE (1941-1964) KİTAP YORUMUM

Sultanı Öldürmek Kitap Yorumu ve Fatih'in Ölümü Üzerine

Moskof Cariye HÜRREM SULTAN- Demet Altınyeleklioğlu