Seferihisar - Sığacık Gezimiz



Geçen hafta Cuma günü Yeniasır tv de bir programda izlediğim Seferihisar - Sığacık , ertesi günü gitmem gerektiğini düşündürtecek kadar güzel bir yer  =)





İzmir merkeze 45- 50 km mesefade bulunan Sığacık , Seferihisar merkezine 5-6 km mesefade . Ama şunu diyebilirim ki , Sığacık'tan Seferihisar'a gitmeyi hiç düşünmüyorsunuz =)



Sığacık , bir balıkçı kasabası . Limanında bir çok tekne , kayık bulunuyor . Sahil boyunca Kafeler , restoranlar devam ediyor . Özellikle Balık Restoranı çok fazla var . Sahil sonunda Sığacık kalesi bulunuyor . Gittiğimiz günün akşamında Sunay Akın gelecekti kaleye , o yüzden ortasında sahne kuruluydu .







Sığacık merkezden 1-2 km sonra o bölgenin en güzel plajı olan ekmeksiz plajına ulaşıyorsunuz . Bu bölge tarihi ismiyle de bilinin Teos oluyor . İşte o Teos'ta deniz arası verdik . Denizi hakkında önemli belirtmek istediğim 2 şey var :



1)      Görüp görebileceğiniz en temiz sulardan biri . Akkum diye bilinen plajda burada . Suyun berraklığı iç açıyor .



2)      Hissedebileceğiniz en soğuk sulardan biri bu olsa gerek =) Acayip soğuk . Çok soğuk =) Sanırım bir yerden kaynak suyu çıkıyor zira suda tuz oranı da çok düşük gibi geldi .

Ekmeksiz plajı daha çok çadırla kamp yapanlar için olsa da restoranında fiyatlar normal ve gayette lezzetli yemekleri var =)



Sığacık Merkezin diğer fotoları :



Tarihi bir ev =)

Sahilde Balık Restoranları



Süslü mutfak önlükleri



Sıcaktan sersemlemiş köpek modeli =))



Kalenin üstünde bayrak altında Cefe

Yorumlar

  1. Vayy çocukluğum bu akkum da geçti.Küçük Akkum Büyük Akkum Teos.denizi soğuktur ama mükemmeldir.Akvaryum gibi aslında gitmeli yıllar olsu gitmeyeli.8/10 yıl olmuştur.

    YanıtlaSil
  2. çok çok çok güzel bir gündü. herşey çok güzeldi :) gezdiğimiz yerler tam benlik hem doğallık hem sakinlik hem tarihi :) tabi günü güzel geçirtenin de payını unutmamak gerek:)

    YanıtlaSil
  3. Hiç gitmemiştim buraya ama şimdi gitmiş kadar oldum teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. bizde ilk kez gittik melo :) izmire gelince fırsatın olursa o taraflarada uğrayın :)

    YanıtlaSil
  5. Evet denizi soğuk onu doğru söylemişler ama bahsedildiği kadarda temiz değil bence su geçen sene gittim.sahil güzel fakat denizde ki kum bildiğimiz inşaat kumu(ince kum).yüzerken gözünü açtım su kireç gibi.yani hiç burda insanları kandırmayalım doğrusu bu! ve girişler ücetli bide bunu anlayamıyorum ben..

    YanıtlaSil
  6. seferihisar sığacıkta çok güzel bir yerde kaldık.eski adıyla çakırağa yeni adıyla teospa hotel.üstelik kavak yelleri dizisinde hayran olduğumuz otel.tavsiye ediyorum.yeşillikler içerisinde.tam bir yeşil cenneti.doğanın kucağında teospa

    YanıtlaSil
  7. asker yemin töreni için gidip kaldığımız otel çalışanlarının özellikle ünal beyin ilgisiyle çok güzel geçti.iyiki gelip kalmışız.
    *(Reklam kısmı silinerek mesaj yayınlanmıştır)

    YanıtlaSil
  8. sığacık hayranı22 Temmuz 2011 18:30

    SIĞACIK HARİKA BİR YER EN YAKIN ZAMANDA GİTMEYİ DÜŞÜNÜYORUM VALLA SIRT ÇANTAMI ALIP GEZECEM

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayşe Kulin - Bir Gün Kitabı Yorumu

AYŞE KULİN- HAYAT DÜRBÜNÜMDE 40 SENE (1941-1964) KİTAP YORUMUM

Sultanı Öldürmek Kitap Yorumu ve Fatih'in Ölümü Üzerine

Moskof Cariye HÜRREM SULTAN- Demet Altınyeleklioğlu