Fethiye Gezisi Notları ve Fotoları -1



İlk kez bu kadar uzun bir gezi yazısı hazırlıyorum . Çok fotoğraf bir o kadar not ve güzel anılarla geçen hafta sonumu paylaşacağım bu yazıyı , uzun olması sebebiyle kendi içinde parçayalıp kategorileştirdim . Şuan okumakta olduğunuz bu yazı Fethiye 'ye ilk gidiş günümü içermektedir. Diğer yazılarımda Göcek ve Göcek Adası , Saklıkent , Tekne Turunu bulabileceksiniz . Toplu olarak hepsini okuduğunuzda Fethiye ve çevresi hakkında detaylı bir bilgi edineceğinizi zannediyorum .

Kendi aracınızla gittiğiniz vakit hiç zorlamadan 4,5-5 saatte İzmir'den Fethiye'ye ulaşabilirsiniz . Ancak yol üzerinde saç kavurma ve gözleme yazıları ve Çine'de çöp şişçiler sıra sıra , hiç durmadan gitmek biraz zor gibi =) Yatağan Gökova arasında yol çalışmaları var . Bu sene gitmeyi düşünenlerin daha dikkatli olmalarında yarar var .



Fethiye'ye tahminen 45-50 km kala bu doğa harikası yerde durmadan geçmeye de izin vermiyor yol . Katrancı sakin gizli bir koy . Doğa harikası bir yer . Biz ancak üstten geçerken fotoğraf çektik . İşte o fotoğraflar :





Fethiye'ye bu 5. gidişimiz . Hiçbir akrabamız falanda yoktu bize orayı alıştıran ama iki sebep bizi bağladı . Birinci sebebi ilerleyen yazılarda fark edeceğiniz şey olan Fethiye'nin başka hiçbir yerde olmayan doğa harikası bir yer olması . İkincisi ise böylesine güzel bir yerde zaman geçirirken huzurlu ve rahat olmamızı sağlayan California Apart Hotel . Aile işletmesi olan bu yerde çok rahat edeceğinizi temin ederim . Bahsettiğim bu yer tam Fethiye'de olamayıp Fethiye merkeze 16-17 km Ölüdeniz'e 3 km mesafede bulunmakta  . Bulunduğu yer Hisarönü olarak bilinmektedir ve Fethiye merkezden kat kat daha canlı hareketli bir yerdir .



Yabancı yaşayanın çok olduğu bu yerden birkaç fotoğrafta şöyle :





Bu fotoğrafta dikkatimi çekti =P



Cama şekil veren bir amca...



( Fethiye - Hisarönü from Cefe35 on Vimeo.)

Hisarönüne yakın bir başka yakın yerde Kayaköy'dü . Lozan anlaşmasından sonra Batı Trakya Türkleri ile Anadolu'da ki Rumların mübadele ile taşınmaları sonucunda boş kalmış bir köy burası . Daha sonradan Batı Trakya'dan gelen Türkler bu bölgeye alışamamış ve farklı farklı bölgelere taşınmışlar . Terk edilmiş edası olan bu yerden birkaç fotoğraf :







Bugünün akşamına yemeğimizi Kayaköy yolu üzerindeki Cinbal Kendin Pişir Kendin ye Restoranda yaptık . Tek kelime ile mükemmel bir yer . Restoranın isminin hikayesi oldukça ilginç . Cinbal restoranın kendi sitesinde hakkımızda sekmesinin altında isminin nereden geldiğini de bulabilirsiniz...

Yorumlar

  1. [...] Fethiye gezisi notlarım fotolarım başlığı altındaki bu ikinci yazımda , Ölüdeniz’den günlük yat turları ile çıktığım yolculuktan kesitler olacak . Saat 10:30 da hareket eden yatlar akşam 5-5:30 civarında tekrar aynı yere geriye dönüyorlar . Gezi boyunca birbirinden temiz yerleri gezdiren tekneler kişi başı 20 lira alıyor ve bunun karşılığında seçimini size bıraktığı iki farkı öğle yemeği menüsü sunuyor . Bu fiyata hem tüm günü güzel geçirdiğinizi ve yemek yediğinizi de düşünürseniz oldukça iyi bir fiyat olduğunu farkedersiniz . [...]

    YanıtlaSil
  2. ya bende kararsızım bu hafta yıllık izine çıkıcam tek başıma kafa dinlemeye marmaris alanya fethiye kemer arasında kararsızım nerde kalayım diye kuzen fethiyede gel bana diyor bir kaç oraya bir kaç günde otelde bir yerde kalayım diyorum ama neresi :D yaklaşık 10 seneden fazla oldu buralara gideli bir kez daha gitsem hatırlasam mı görünce gidesim geliyor bir kez daha alanya kemer buraları görmedim mi gördüm ama yine de karar veremiyorum haci sen otelde mi kaldın nerde kaldın bir bil ver bakalım konaklama ile ilgili.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba sevgili okuyucular, ben fethiye -hisarönünde otel sahibiyim .Cihan Beylerde bizim sürekli müşterilerimiz arasındandır.Bizde kendileirni çok seviyoruz ve artık kendı akrabalarımız dan bile daha yakın gormekteyız. Özellikle Şenay hanım ( ablam ) ve Gülay ablacığıma çok tesekür ediyor ve sevgilerimiz gonderiyorum Cihan bey aracılığıyla sizleri cok seviyorum İnsallah bu yıl ıcerısınde izmir- çesmeye yanınıza gelicem . . .

    YanıtlaSil
  4. kaldığım yerle ilgili bilgi bu yazının 2. sinde var ;) ama bi üst yorumda gözde yorum yapmış zaten kendisi kaldığımız yerin sahibi :) fethiye doğa harikası bir yer sakinde bodrum marmarise nazaran . Tekne turlarıda çok güzel daha devamı 2 yazı daha gelecek onlarıda bu gece koyarım fikir olur ;)

    YanıtlaSil
  5. [...] yazımı tamamladıktan sonra da Fethiye -1 ve Fethiye -2- ile Göcek yazılarımıda okumanızı tekrar tavsiye ederim [...]

    YanıtlaSil
  6. Kayaköy' de onur akın klip çekmiş . Tarihçesini güzel anlatan bir klip olmuş http://www.dailymotion.com/video/x99rmy_onur-akin-yuregimdesin-2009-by-alux_music

    YanıtlaSil
  7. Fethiye Ölüdeniz benim vazgeçemediğim ve her dönüşümde içimde bir burukluk hissettiğim doğa harikası bir yer civarında sayısız saklı cennetler var.Umuyorum seneye daha da güzel yerler keşfedicez ama her ne olursa olsun kalacağımız mekan asla değişmez ben artık oraya Fethiye'deki evimiz diyorum (California Hotel).Gözde'cim ve Özge'cim benim ordaki kardeşlerim tüm içtenlikleri ile bizi evimizde gibi hissetmemizi sağlıyorlar .Mümtaz bey ve Filiz Hanım ise o kadar içten o kadar özverili insanlar ki o bölgenin sıcaklığını size hemen yansıtıyorlar. Fakat ben derim ki oraya gitmeden önce mutlaka tavlanızı ilerletin yoksa Mümtaz bey aynı zamanda mükemmel bir tavla oyuncusu .Yoksa havuza kolunuzun altında bir tavlayla girmek zorunda kalabilirsiniz benden demesi:)))

    YanıtlaSil
  8. fethiye doğal güzlelileriyle yeşilliğiyle çok beğendiğim bir yer her yerini detaylı gezemesemde fazlasıyla beğendiğim yerlerden birisi. reisimler çok güzel yaalanmış tşk

    YanıtlaSil
  9. İşte Türkiye'nin turizmine en büyük katkısı olan yerlerden biri: Fethiye . Muğla'ya 130 kilometre uzaklıktaki Fethiye, sadece Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Kabak gibi muhteşem koylarıyla değil, tarihiyle de olağanüstü bir gezi fırsatı sunuyor. Günümüzde Likya medeniyetinin izlerini taşıyan yerlerden biri olarak öne çıkan Fethiye, tarih meraklıları için tam bir açık hava müzesi gibi. Xantos, Tlos gibi antik kentleri görmeden dönmeyin.

    Yeryüzündeki cennet olan doğal güzellikler ile zengin tarih ve kültürel bir mirsaı olan Fethiye’deki ölüdeniz dünyaca ünlü bir tatil beldesidir.
    Tüm dünyaya mal olmuş ve “dünyadaki cennet “ olarak adlandırılan bir turizm cennetidir. Göze hoş gelen ve etkileyici güzellikte olan Ölüdeniz, adından anlaşılacağı gibi sakin ve kıpırtısız bir deniz.

    YanıtlaSil
  10. Merhaba bilgi ve paylaşımlarınız için teşekkürler gerçektende cennet vatan diye boşuna demeşler Türkiye'nin her bölgesinin her şehrinin ayrı bir güzelliği var gezmekle bitmeyen güzellikler

    YanıtlaSil
  11. Öncelikle Cefe'ye güzel paylaşımı için tşk etmek ve fethiye ile ilgili tüm yorum yapan arkadaşlara merhaba demek istiyorum. Geçen yıl yani 2009 temmuzunda 2 gün kaldığım fethiye'den ayrılmak çok zor oldu benim için ve bu yıl tatil planımın ilk sırasında yerini almış durumda. Beni benden alan en güzel yeri ise (tabi bu benim düşüncem) Saklıkent ve Yakapark; esrarengiz yapısı,yeşili,tertemiz havası ile buz gibi akan soğuk suyun kenarında kurulu bulunan sofralarda şöyle uzanıp bir bardak çay eşliğinde akan suyun musikisi ile böylesine muhteşem güzelliği izlemek yılın tüm yorgunluğunu alıp götürüyor. Konaklama konusunda uygun bir yer edinebilirsem bu sene fethiye için 2 değil 5-6 gün ayırmayı düşünüyorum,umarım planım ve fethiye hayallerim gerçek olur.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sultanı Öldürmek Kitap Yorumu ve Fatih'in Ölümü Üzerine

Ayşe Kulin - Bir Gün Kitabı Yorumu

AYŞE KULİN- HAYAT DÜRBÜNÜMDE 40 SENE (1941-1964) KİTAP YORUMUM

Moskof Cariye HÜRREM SULTAN- Demet Altınyeleklioğlu