Fethiye Gezi Notlarım ve Fotolarım -2



Oludeniz from Cefe35 on Vimeo.

Fethiye gezisi notlarım fotolarım başlığı altındaki bu ikinci yazımda , Ölüdeniz'den günlük yat turları ile çıktığım yolculuktan kesitler olacak . Saat 10:30 da hareket eden yatlar akşam 5-5:30 civarında tekrar aynı yere geriye dönüyorlar . Gezi boyunca birbirinden temiz yerleri gezdiren tekneler kişi başı 20 lira alıyor ve bunun karşılığında seçimini size bıraktığı iki farkı öğle yemeği menüsü sunuyor . Bu fiyata hem tüm günü güzel geçirdiğinizi ve yemek yediğinizi de düşünürseniz oldukça iyi bir fiyat olduğunu farkedersiniz .



Tekne geziye öncelikle mavi mağara denilen yere uğrayarak başlıyor . Çok aşırı derin olmayan bu ağaranın içine yüzerek girebiliyorsunuz . Farklı bir yer ve yüzerek mağara girmek zevkli olabiliyor .





Burdan sonra ki duraksa meşhur kelebekler vadisi oluyor . İki üç yıl önce Fethiye'ye gittiğimde yanaştığı bu koydan yürüyerek vadinin zirvesine çıkmıştım . Terliklerle biraz yorucu olabilecek bu yol gidiş dönüş 45 dakika civarında sürüyor . Bu mevsimde gidilirse çok fazla kelebek türüne rastlanılamayacaktır . En güzel mevsiminin ilk bhar olduğunu söylemişlerdi . O dönemde yaklaşık 5000 e yakın kelebek türünü barındırıyormuş bu vadi .

Fotoğrafta görülen iki dağın arasından yürüyerek gidilen yolun sonunda çok büyük olmasada içine girilip ıslanılabilinecek küçük bir şelalede var .





Devam eden diğer duraklar arasında tarihi kalıntıların bulunduğu bir ada bulunmaktaydı . Turistlere dahi yüksek gelmişti 8 liralık giriş ücreti =P En güzeli o yerdeki manzara fotoğraflarıydı .





Ve bu yat turunun sondan bir önceki ayağında yanaştığınız koy çok farklı bir koy . Denizin içinden çıkan tatlı su kaynağı var . Suyun derecesini bilemiyorum ancak şöyle tanımlayabilirim , kaynağın çıktığı yerde su yılanı ve yengeçler vardı =)



Daha önce iki sefer girip hasta olduğum bu suya girmeye bu sefer cesaret edemedim =P

Yorumlar

  1. Sen edemedin ama edenler oldu dimi ama:)))) hayatımda hiçbir suda yüzmek burdaki kadar eğlenceli olmamıştı..Dışarda ki kavurucu sıcaktan sonra burdaki o buz gibi suya kendimi atmaktan sonsuz keyif aldım. Sende hatırlarsın ondan sonraki hiç bir yerde denize girmek bana burda ki kadar keyif vermedi. O zaman anladım ki ben derin masmavi ve buz gibi suların insanıymışımmm:))))))))))

    YanıtlaSil
  2. [...] yazımı tamamladıktan sonra da Fethiye -1 ve Fethiye -2- ile Göcek yazılarımıda okumanızı tekrar tavsiye ederim [...]

    YanıtlaSil
  3. çok güzel gezmişsiniz ve anlatmışsınız vallah insanı imrendiriyorsunuz. Bende bu yaz oralara gitmek istiyorum inşallah verdiğiniz ön bilgiler işime yaradı doğrusu teşekkürler. Size bol bol böylesine güzel geziler dilerim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

AYŞE KULİN- HAYAT DÜRBÜNÜMDE 40 SENE (1941-1964) KİTAP YORUMUM

Ayşe Kulin - Bir Gün Kitabı Yorumu

Sultanı Öldürmek Kitap Yorumu ve Fatih'in Ölümü Üzerine

Moskof Cariye HÜRREM SULTAN- Demet Altınyeleklioğlu