Urla Karantina Adasından 4 Fotoğraf





Urla Karantina Adası diğer adıyla Hastane Adası aslında insanlık tarihinin 5000 yıllık izlerini taşımaktadır . Çok çeşitli kültür ve medeniyetlere ev sahipliği yapan Karantina Adası , adından anlaşılacağı üzere 4 tarafı denizlerle çevrili İzmir Körfezinde anakara ile bağlantısı olan ve Cumhuriyet döneminde ağaçlandırılan en güzel iklime sahip tek adadır .

Ana karaya yaklaşık 600 metrelik taş dolgu yol ile bağlanan adamız 320 dönümlük yüzölçümüne sahip Hastanemizden başka "Hudut ve Sahilleri Sağlık Koruma Yeri Müdürlüğü" ile sadece yaz dönemlerinde faaliyet gösteren , Sağlık Bakanlığı Sosyal Tesisleri Müdürlüğü'nüde üzerinde taşımaktadır .

Urla Devlet Hastanesi sitesinin tarihçesi bölümü böyle diyor . Belki de Türkye'nin en güzel doğası içinde bulunan bu hastanenin bulunduğu adadan (ki yarım ada oldu) 4 fotoğrafı sizlerle paylaşalım =) Her iki tarafı da deniz olan bu ince yolda adaya ulaşmak çok farklı bir güzellik . Yolu düşenlere tavsiye edilir =)









Hemen başlığı güncelleyim bu alttaki fotoğrafta bugün çekildi tarafımca =)

Adanın uzaktan bir görüntüsü . Adanın kara ile bağlantısı çok net çıkmamış cep telefonundan çekildiği için ancak üstteki fotoda da görüldüğü gibi ada , karaya yol ile bağlı .

Yorumlar

  1. ilk defa duydum burayı. güzel bi yere benziyo;)güzel bi paylaşım.

    YanıtlaSil
  2. Sahil kısmıda vardır buranın . Girşi ücretli diye hatırlıyorum ama gayet güzeldi

    YanıtlaSil
  3. Haklısınız var ancak bildiğim kadarı ile şu sıra kapalı plaj kısmı

    YanıtlaSil
  4. şu yere her baktığımda hayran kalıyorum gerçekten çok hoşuma gidiyor burayı farketmemi sağladığın için teşekkür ederim cefe :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sultanı Öldürmek Kitap Yorumu ve Fatih'in Ölümü Üzerine

Ayşe Kulin - Bir Gün Kitabı Yorumu

AYŞE KULİN- HAYAT DÜRBÜNÜMDE 40 SENE (1941-1964) KİTAP YORUMUM

Moskof Cariye HÜRREM SULTAN- Demet Altınyeleklioğlu