Bizim Etiketimiz #ardicyuvasi


Bir önceki yazımda 2019 senesine girmeden kendimize hedefler koymamız gerektiğinden bahsetmiştim. Ama koyduğumuz hedeflerin dış etkenlerden bağımsız, gerçekleşmeleri için sadece bizim azim göstermemizin yeterli olduğundan da bahsetmiştim.

Daha sağlıklı bir beden için kendimize günlük, haftalık yada yıllık egzersiz hedefi koyabiliriz yada daha ayrıntılı düşünmek, daha yeni fikirler üretmek için zihni beslemek gerektiğinden bahsetmiştim. Ve o besininde kitap olduğunu anlatmıştım. Uzun uzadıya tekrar yazmanın anlamı yok. Okumamış olanın öncelikle o yazıyı okumasını tavsiye ederiz.

Gelelim Ardıç Yuvası etiketimize #ardicyuvasi




Ardıç ağacı doğada bir dönüşümden geçtikten sonra çoğalıp hayatını sürdürebilir. O dönüşüm için aynı isimli ardıç kuşuna ihtiyaç duyar. Ağaç büyür, meyve verir. Ardıç kuşu o meyveyi yer sindirir ve dışkısı ile toprağa karıştırır. Sonrasın topraktan yeni ardıçlar filiz verir.

İşte bu dönüşümü kendimize rol model alarak okuduğumuz kitaplarımızı bu etiket altında paylaşıyor olucaz 2019 senesince. Hem kendine bir sene içersinde kitap hedefi koymuş olanlarla etkileşim halinde olucaz, hem farklı bir etiket ilgili arttırarak okumayı da teşvik etmiş olucaz.

Desteklerinizi bekliyorum.



Bir önceki paylaşımımda 2019'da kendimize yeni bir biz katmak için hedeflemenin öneminden bahsetmiştim. Hatta bu konuda blogumda uzunca bir yazım oldu. Değişimin en önemli esin kaynağının da kitap olduğundan bahsetmiş ve kendime mütevazi bir hedef koyarak 2019'da 12 kitap tamamlayacağım hedefini verdiğimi yazmıştım. Şimdi ise bir etiket oluşturuyorum. Bu etiket #ardicyuvasi olacak. Dileyen, ki en büyük arzum bu, hepimizin bu etiket altında okuduğumuz kitapları paylaşması. Hatta dileyen çeşitlendirerek (çok da hedeften sapmadan) izlediği filmi, gittiği tiyatroyu da paylaşsın. Böylece Bir Ardıç Hikayesi gerçek olsun. Nedir mi ardıç hikayesi? Ardıç Kuşu ve Ardıç Ağacı basit bir isim benzerliğinin sonucu değildir. Ardıç ağacının fidanı doğal şekilde oluşmazmış. Dalların küçük meyvelerini yiyen ardıç kuşu, sindirdikten sonra meyvenin çekirdeğini dışkısıyla çıkarır ve ardıç ağacının tohumunu oluştururmuş. Kıssadan hisse, okursan okutturursun da. Bu fotoğrafın altında arkadaşlarınızı etiketleyebilir, okuduğunuz her kitapta bu etiketi ısrarla kullanabilirsiniz. 🙋 (Profili kapalı bir çok hesabın yaptığı fotoğraf ve hikaye paylaşımı sadece takipçilerince görülecek olsa da ısrarla kullanın etiketi. Döneme inat, kitap ve fikir kazanacak)
Cihan Ç (@cefe35)'in paylaştığı bir gönderi ()

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

AYŞE KULİN- HAYAT DÜRBÜNÜMDE 40 SENE (1941-1964) KİTAP YORUMUM

Ayşe Kulin - Bir Gün Kitabı Yorumu

Sakıncalı Piyade Kitabı Tanıtımı ve Uğur Mumcu

Moskof Cariye HÜRREM SULTAN- Demet Altınyeleklioğlu