Kitap Tavsiyesi - 2001 Eski Türkiye'nin Son Yılı



Bu blogumdaki ilk kitap yorumum biraz güncel, biraz politik ama çokça zihnin gerilerine atılmış toz tutmuş anıları canlandırıcı bir kitaba ait. Bu kitap da bir çoğumuzun NTV’deki programından tanıdığımız tv programcısı, gazeteci Mirgün Cabas’ın kaleminden çıkma.

“2001 Eski Türkiye’nin Son Yılı” isimli kitap memleket gündemine nereden bakarsanız bakın sarsıcı hatırlatma özelliğine sahip. Malum anayasa kitapçığının uçuşu, 2001 ekonomik krizi, Kemal Derviş, batan bankalar, ardı arkası kesilmeyen yolsuzluk operasyonları, zamanında sesi pek gür çıkan Tüsiad anıları, Uzanlar, 28 Şubat ve daha niceleri. Hepsi yaşanmış ve neredeyse bir çoğunun nasıl olduğu unutulmuş olaylar.



Olayların birebir tanıklarının röportajlarıyla desteklenmiş konuları okudukça bugünü daha iyi anlamanızı sağlıyor. (bu anlama sadece bir anlığına, yoksa bugün de anlayamadığımız nice olay yaşanıyor güzel yurdumda) Kitapta o günleri özetleyen bir cümle vardı, “Eski Türkiye çok da matah bir yer değildi hatta çok sorunumuzda vardı ama bugün…”

Yakın tarihe ilgi duyan herkesin çok beğeneceği, akıcı bir kitap. Ve muhtemelen son muhalif kitaplardan

Başarılı bir kitap.

Okumanız tavsiyesiyle.

Not: 15 yıl sonra bugünü anlatabilecek kitap yazmaya kalktıklarında, gazete arşivleri bugünü ne kadar iyi özetleyecekse o kadar sağlıklı bir bugündeyiz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sultanı Öldürmek Kitap Yorumu ve Fatih'in Ölümü Üzerine

Ayşe Kulin - Bir Gün Kitabı Yorumu

AYŞE KULİN- HAYAT DÜRBÜNÜMDE 40 SENE (1941-1964) KİTAP YORUMUM

Moskof Cariye HÜRREM SULTAN- Demet Altınyeleklioğlu