Doğal Yaşam Parkı Notlarım



BU YAZI MUHİBBİLER.COM SİTESİNE AİT OLUP DÜŞÜNDÜREN ŞEYLER BLOG YAYINLAMA HAKKINA SAHİPTİR.

Doğal Yaşam Parkı yapılalı 2-3 sene önce yapılmıştı ancak geçen hafta gidebildim. Açılış zamanı ailem gitmiş , o gün için sınavım olduğumdan dolayı gidememiştim. O gün için duyduklarım , tüm ilgimi törpüledi . Yeni açıldığı için çok fazla ilgi olmasından dolayı bir çok konuda şikayetçi olarak geriye dönmüşlerdi.

Geçen hafta pazar günü plan program yapmadan yola çıktık ve kendimizi "Doğal Yaşam Parkı"nda bulduk. Yolu hiç bilmeyen birine en güzel tarif yöntemi şöyle olsa gerek; Karşıyaka sahil yolundan Mavişehir'e kadar gidin, Mavişehir EGS Park'ın yanından üst otoban yoluna çıkışı göreceksiniz , o yola girin sola doğru Doğal Yaşam Parkı tabelasını göreceksiniz. Tahminim ordan 6-7 KM ancadır .

Plansız yola çıktıp Doğal Yaşam Parkına gittiğimiz için yanımda fotoğraf makinam yoktu . Cep telefonumdan fotoğraflar çektim ancak burayı tanıtmak için yeterli netliği yakalayamadım . Zira alan çok büyük . Bu "doğal yaşam" ismininde manasını gösteren bir işaret. Tüm hayvanlar olabildiğince özgürler. Bu onlar için en büyük değer olsa gerek. Sadece bu yanını dahi görmek Doğal Yaşam Parkının , Büyükşehir Belediyesine teşekkürü hak ettiriyor .



Hatta bu doğal yaşam gezilen yollarda da gözlenebiliyor. Asla metal aksesuar yok. Tüm çöp kovaları, oturalar tahta ve otantik havada. Doğal yaşam parkı akşam 5 te kapanıyormuş . Bu yakadan o tarafa gidiyorsanız bunu gözönüne alıp çok daha erken yola çıkmalısınız ;)

Bu güzel mekandan çektiğim fotoğrafları bir hafta gecikmeli de olsa sizlerle paylaşıp bayramın son gününde gidecek yeriniz olmazsa alternatif fikir yarattığımı düşünüyorum =)





Kurbağaların evlerinden bir görüntü =P

Fillerle ilgili ilginç bilgiler var. En önemlisi Asya Filinin kulaklarının Hindistan haritasına benzer olması , Afrika filinin kulaklarınında Afrika haritasına benzer olması .

Parkta daha önce hiç görmediğim bir hayvan türü olan Kobay Gine Domuzu ile karşılaştım. Domuz gribi riski taşımıyorlardır yada taşıyorlarsa da tavşana benzeyen bu yaratıkların sevimliliklerine dayanamayıp yaklaşmadan edemiyorsunuz =)

İzmir'in efsanelerinden , simgelerinden sayılabilecek Fil Bahadır bu alanda unutulmamış . Bahadırın mezarı bu alanın içinde hatta mezar taşı dahi var . Adına birde hediyelik eşya mağazası var =)




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayşe Kulin - Bir Gün Kitabı Yorumu

AYŞE KULİN- HAYAT DÜRBÜNÜMDE 40 SENE (1941-1964) KİTAP YORUMUM

Sultanı Öldürmek Kitap Yorumu ve Fatih'in Ölümü Üzerine

Moskof Cariye HÜRREM SULTAN- Demet Altınyeleklioğlu